CRAE Joan Torras

20 adolescents entre 12 i 18 anys tutelats per la DGAIA – Barcelonés

Ofereix un model que substitueix la família de manera temporal i on l’objectiu principal de l’estada és donar resposta a les necessitats físiques, emocionals i de desenvolupament social que requereixen. Aquest acompanyament es fa mitjançant un projecte educatiu individual que pretén localitzar les necessitats i potencialitats del jove per tal que, de la nostra mà, creixi i es desenvolupi feliç i autònom amb les mateixes oportunitats que els nens, nenes i adolescents que viuen a casa seva.

La base del nostre acompanyament és el vincle, un vincle que es caracteritza pel respecte i la certesa de què tots els joves que resideixen amb nosaltres, independentment del temps que estiguin se sentiran escoltats i tractats amb afecte.

Entenem que els nens, nenes i adolescents han de desenvolupar el major grau d’autonomia, sigui quina sigui la seva limitació, diagnòstic o diversitat funcional, i potenciem la seva participació i presa de decisions, sempre mantenint-nos a prop. Aquesta pedagogia ens demostra cada dia que l’aprenentatge esdevé molt més significatiu per a elles i ells i el seu futur. 

“La nostra joventut és diversa, autònoma i independent”